Wat is een VPN?

VPN staat voor ‘Virtual Private Network’. Simpel gezegd wordt er een tunnel gemaakt van plek A naar plek B.

VPN is één van die technologie termen die de laatste jaren veel naamsbekendheid heeft gekregen. Omdat het internet steeds meer omvat en praktisch alle apparaten online en ‘connected’ zijn, komt er zowel bedrijfsmatig als huishoudelijk steeds meer aandacht voor de veiligheid van de netwerkverbindingen. Het uitgangspunt van een VPN is vrij eenvoudig en er zijn enkele geweldige toepassingen!

VPN staat voor ‘Virtual Private Network’. Simpel gezegd wordt er een tunnel gemaakt van plek A naar plek B. Komt een gebruiker niet via deze “tunnel”, krijgt hij geen kans om het netwerk te betreden.

Concreet betekent dit dat uw computer, printer, slimme thermostaat en andere netwerkapparaten voor een buitenstaander niet te benaderen zijn! Ook het hacken van camerabeelden behoort met een goed opgezette “device to device” VPN verbinding tot het verleden.

Op dit moment zijn er ongeveer 400 VPN services, ieder met hun eigen voor- en nadelen Sommige gebruikers passen de dienst toe om zichzelf online anoniem te maken en zo toegang te krijgen tot bepaalde content, bijvoorbeeld een Amerikaanse versie van Netflix of toegang tot Ziggo GO vanaf het buitenland.

Deze VPN diensten maskeren slechts een deel van het verkeer, Safe Connections is ontworpen en ontwikkeld met het oog op optimale netwerk beveiliging en beveiligt daarom de verbinding “device to device”.