Is het noodzakelijk?

Hacken of inbreken op netwerken wordt gemakkelijk nu de IT kennis steeds meer toeneemt.

Internetgebruikers kunnen via websites meegluren met tienduizenden camera’s wereldwijd die ‘beveiligd’ zijn met voorspelbare wachtwoorden. Ook zijn veel van deze apparaten zelden tot nooit geüpdatet. Via één van deze sites zijn alleen in Nederland al duizenden camerabeelden live te bekijken! De eigenaar van de camera heeft hier geen enkele weet van.

Hacken of inbreken op netwerken wordt gemakkelijk nu de IT kennis steeds meer toeneemt. Zonder extra maatregelen is een netwerk niet veilig, waardoor u kwetsbaar bent.

Waar in 2015 circa 15,41 miljard apparaten met het internet verbonden waren, is de verwachting dat dit in 2025 gestegen zal zijn naar ten minste 75 miljard! Waar u vroeger misschien 1 of 2 computers in huis had met een internetverbinding, heeft een gemiddeld huishouden met laptops, tablets, smartphones en printers makkelijk 20 apparaten of meer die online zijn. Daarnaast zijn veel nieuwe technieken zoals bedienbare speakers, lampen en andere slimme apparaten allemaal ‘connected’.

Het is onmogelijk om voor elk apparaat na te gaan hoe veilig het is en hoe u de veiligheid kunt vergroten. Daarnaast worden apparaten regelmatig geüpdatet met nieuwe features en verbeteringen. Ze hebben gemeen dat ze gebruik maken van uw netwerk. Daar ligt dan ook de sleutel naar een goede beveiliging.

Safe Connections is de simpelste en meest effectieve oplossing om de ‘deur’ goed op slot te doen en ook te houden en alleen U geeft toestemming wie u wilt toelaten.